Ez itt a SZEMBESZÉD, az új szem folyóirat és a Román Televízió Magyar Adásának közös műsora, melyben száliránnyal szemben fésüljük a társadalmi hétköznapokat.

Mindketten faluról indultunk, és jópár év után szintén falun telepedtünk le. Megjártuk Budapestet, Kolozsvárt, dolgoztunk egyetemen, tanultunk, de egy adott ponton mindketten meghoztuk azt a döntést, hogy vissza fogunk térni, és falun fogunk letelepedni. Mai adásunkban így a faluhoz való viszonyunkról, a kortárs faluval kapcsolatos sztereotípiákról és annak jövőjéről beszélgetünk.


Urmăriţi CONTRAVORBE, emisiunea comună a revistei noastre şi a emisiunii în limba maghiară a Televiziunii Române, în care ţesălăm cotidianul în răspăr.

Am pornit amândoi de la ţară,  şi după ani şi ani, ne-am stabilit iar în mediul rural. Am locuit la Budapesta, la Cluj, am predat la universitate, dar la un moment dat am luat decizia de a ne întoarce şi de a ne stabili la ţară. În ediţia de astăzi vom discuta despre relaţia cu mediul rural, despre stereotipurile legate de acesta şi despre viitorul în mediul rural.

Print Friendly, PDF & Email
Megosztás
Avatar photo
Borbély András

Borbély András (1982) költő, esszéista. Gyergyóremete.

Cikkek: 69