Ez itt a SZEMBESZÉD, az új szem folyóirat és a Román Televízió Magyar Adásának közös műsora, melyben száliránnyal szemben fésüljük a társadalmi hétköznapokat.

Városainkban az elmúlt tíz évben egyre több lett a szobor – ezek pedig sok helyen vitákat generáltak. A gyakran parázs, elhúzódó vitákból viszont nem derül ki, hogy az elmúlt 30 év neoliberális újkapitalizmusában megváltozott mind a szobrok, mind pedig a közterek funkciója. Szobor és tér, köztér és közösség viszonyáról fogunk ma beszélgetni, arra a kérdésre is keresve a választ, hogy minek a tünete a közbeszédet és a közteret leuraló identitáskeresés és annak mutogatása, reprezentációja?

 


Urmăriţi CONTRAVORBE, emisiunea comună a revistei noastre şi a emisiunii în limba maghiară a Televiziunii Române, în care ţesălăm cotidianul în răspăr.

De-a lungul ultimelor decenii, în orașele noastre s-au ridicat tot mai multe monumente și în multe locuri acestea au creat și dispute. În această ediție vom discuta despre relația dintre spații și statui, dintre spații publice și comunități, încercând să aflăm simptomul cărui fenomen este acerba căutare de identități, care domină discursul public și spațiul public.

 

Print Friendly, PDF & Email
Megosztás
Avatar photo
Borbély András

Borbély András (1982) költő, esszéista. Gyergyóremete.

Cikkek: 69