EAC meeting Cluj – Lakhatási igazságosságért küzdő mozgalmak transznacionális találkozója Kolozsváron

A lakhatáshoz és a városhoz való jogért küzdő European Action Coalition (EAC) következő találkozójára Kolozsváron kerül sor április 27. és május 2. között, a Tranzit Házban. Minden esemény román és angol nyelven fog zajlani. A Facebook-esemény és a találkozó részletes programja elérhető itt.

Az esemény felhívása:

A tavaly novemberi, inspiráló athéni találkozót és a 2023-as nagyszabású Lakhatási Akciónapokat követően az EAC tagcsoportjai ismét összegyűlnek, hogy megvitassák a stratégiákat, megosszák egymással ismereteiket, reflektáljanak a múltbeli intézkedésekre és terveket készítsenek a jövőre nézve. Az eseményhez számos helyi mozgalom és egyének is csatlakoznak majd. Az EAC tagjaiként szeretnénk teret nyitni a váltásnak és a Koalíciónkon túl is szerveződni. Úgy gondoljuk, hogy a romániai lakásmozgalom mindig is fontos és befolyásoló tényező volt hálózatunkra nézve, mind a kutatómunkában való aktív részvétel, mind a struktúránk szervezése szempontjából. Románia politikai és társadalmi helyzete nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megértsük az európai lakásválságot, és hogy kitaláljuk, hogyan szeretnénk véget vetni ennek. A kelet-európai perspektíva a közelmúltbeli geopolitikai válságban elfoglalt helyzete miatt is elengedhetetlen a transznacionális mozgalmak építéséhez.

Ezért hívjuk meg a helyi és regionális mozgalmakat, nem csak azokat, akik a lakhatáshoz és a városhoz való jogért küzdenek, hanem mindenkit, aki érintett különböző marginalizált csoportok küzdelmeiben, legyen szó antirasszista, feminista, queer, munkás, környezetvédelmi stb. mozgalmakról. Egyesítsük küzdelmeinket a határokon túl!

Ha szeretnél csatlakozni a találkozóhoz, írj egy e-mailt a [email protected] címre.
Az athéni találkozó összefoglalója megtalálható itt.

Nyilvános események:

Április 28.

18:00-20:00 Beszélgetés: Hogyan szerveződhetünk a dzsentrifikáció ellen az európai városokban?

Helyszín: Tranzit Ház

Április 29.

18:00-20:00 Könyvbemutató: Hogyan küzdjünk a kilakoltatások ellen? (szinkrontolmácsolással)

Helyszín: Tranzit Ház

Április 30.

18:00-20:00 Filmvetítés és beszélgetés az antirasszista lakhatási igazságosságért folytatott harcról

Helyszín: Tranzit Ház

Május 1.

14:00-18:00 Határokon átnyúló szolidaritás a kizsákmányolás nélküli lakhatásért és munkáért: a május 1-jei internacionalizmus ünneplése

Részletes program:

14:00-15:30 Gyülekező és beszédek a Fő téren

16:30-18:00 Közösségi piknik a Sétatéren (saját kosárral kell érkezni!)

A tüntetés Facebook-eseménye elérhető itt.

Print Friendly, PDF & Email
Megosztás
Avatar photo
a szem
Cikkek: 71