The English version is on the second page.

Pénteken, november 13-án romániai idő szerint 18 órától a szem is részt vesz a Kelet-európai Baloldali Médiaplatformok online találkozóján. Az angol nyelvű beszélgetést élőben közvetítik Facebookon, de a Zoom videókonferenciához is hamarosan közzétesszük a linket az esemény Facebook-oldalán:

In 2019 November, leftist media platforms from all over Central Eastern and South East Europe met in Budapest to discuss…

Posted by Mérce on Monday, November 9, 2020

 

Tavaly novemberben Közép-Kelet- és Délkelet-Európa baloldali médiaplatformjai Budapesten találkoztak, hogy az együttműködés lehetőségeiről beszélgessenek. Ez az inspiráló és tanulságos találkozó lehetővé tette a kelet-európai baloldali médiaplatformok hálózatának létrehozását azzal az elkötelezettséggel, hogy folytassuk együttműködésünket. A világjárvány miatt idén online találkozót szervezünk, hogy médiaplatformokként a válság idején végzett munkánkra és körülményeinkre reflektáljunk. A megbeszélés alkalmat nyújt arra is, hogy tisztázzuk jövőbeli elképzeléseinket, amely az együttműködés előmozdításához szükséges.

A beszélgetés témái

  • Milyen kihívásokkal néznek szembe a baloldali platformok a világjárvány idején? Illetve melyek a szükséges és lehetséges együttműködési módok a szakszervezetekkel, szövetkezetekkel és más társadalmi szervezetekkel?
  • Milyen kilátásai vannak egy kelet-európai baloldali médiahálózatnak? Mit tanultunk az együttműködés első évéből?

Résztvevők

Alarm (Csehország), A szem (Románia), Barricade (Bulgária), Bilten (Horvátország), Gazeta de Artă Politică (Románia), Kapitál (Szlovákia), Krytyka Polityczna (Lengyelország), LeftEast (nemzetközi), Mašina (Szerbia), Mérce (Magyarország), Platzforma (Moldovai Köztársaság)

Kik vagyunk?

Kelet-európai Baloldali Médiaplatformok Hálozataként (Network of  Eastern European Left Media) 2019 végén kezdtünk együttműködni. Célunk, hogy közös perspektívákat dolgozzunk ki regionális kérdésekben, hogy megbízható és tartalmas elemzéseket és hírfolyamot közöljünk a regióról szerkesztőségeinkben, illetve hogy elősegítsük az újságírói és szervezeti tudásmegosztást. Víziónk a médiaplatformok szolidaritáson alapuló regionális együttműködési hálózata, mely révén egy internacionalista kelet-európai nyilvánosságon dolgozhatunk.

A beszélgetés angol nyelven zajlik a Zoomon (a linket hamarosan közzétesszük.) A projektet a Rosa Luxemburg Stiftung támogatta.

Print Friendly, PDF & Email
Megosztás