Öröm és boldoság a Tranzíciók előadásművészeti programsorozaton

2019. május 24-én 20 órai kezdettel folytatódik a Tranzit Alapítvány euroregionális kortárs előadóművészeti programja, a TRANZÍCIÓK a vásárhelyi 3G Színház Öröm és boldogság (Bucurie și fericire) című előadásával.

TRANZÍCIÓK TRANZIȚII / euroregionális kortárs előadóművészeti program, 2019-2020

2019 márciusától a Tranzit Ház két éven át 17 Romániában és a környező országokban létrehozott színházi előadásnak, illetve performansznak ad otthont. A Tranzíciók kisebbségi és marginalizált csoportok aktuális társadalmi problémáit tematizálja, egy közös euroregionális szövegkörnyezetben. A Kolozsvárra meghívott előadások peremhelyzetekről és kirekesztésről szólnak, ugyanakkor helyzetünk újragondolásának, a fejlődés útjainak és az együttélés új formáinak lehetőségeit keresik.

ÖRÖM ÉS BOLDOGSÁG / színházi előadás

Május 24., péntek, 20:00 óra
Tranzit ház (G. Barițiu/Malom utca 16, Kolozsvár)

Az előadás tabutémát dolgoz fel: az erdélyi melegek helyzetét. Valójában a fenti mondat csak reklámszöveg, hiszen az erdélyi magyar melegek helyzete egyáltalán nem tabutéma. Itt senkinek semmi baja a melegekkel. Csak annyi az elvárás velük szemben, hogy maradjanak csendben. És úgy tegyenek, mintha nem azok lennének, akik. És akkor mindenki boldog lesz.

Az Öröm és boldogság szereplői hétköznapi emberek. Nők és férfiak, városiak és vidékiek, melegek és heteroszexuálisok. Párhuzamosan futó, majd egymással találkozó sorsokat látunk. Pár jelentéktelen összezörrenést, nyafogást, hisztit. Semmi lényeges. Igazából mindnyájan boldogok.

Az Öröm és boldogság egy olyan történetet mesél el, amely végsősoron tragikus, de át- meg átszövi a legfeketébb fekete humor. Az „Öröm és Boldogság” az erdélyi LGBT közösségek világába visz el bennünket egyszerre játékos, kemény, érzékeny, kifinomult és kezdetleges eszközökkel. Az Öröm és boldogság a marosvásárhelyi 3G Színház által kezdeményezett „Társadalmi terápia kortárs színházon keresztül” projekt második kiadásának második előadása.

írta: Székely Csaba
rendezte: Ándi Gherghe
producer: 3G Színház
játsszák: Fodor Piroska, Benedek Botond, Orbán Levente, Kovács Károly, Nagy István, Badics Petra, Szász Réka

Esemény: https://www.facebook.com/events/431249207652625/

Weboldal: http://tranzithouse.ro/actual.php

Jegyek: http://reservr.net/u/Funda%C8%9Bia-Tranzit-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny/event/CTlSSQgQaCyKAaqt

Az előadás létrejöttét a Román Kulturális Alap (Administrația Fondului Cultural Național – AFCN) támogatta.

A projekt nem feltétlenül tükrözi a Román Kulturális Alap álláspontját. Az AFCN nem felelős a projekt tartalmáért, vagy azért a módért, ahogyan a projekt eredményeit felhasználták; ez teljes mértékben a támogatás kedvezményezettjének felelőssége.

Print Friendly, PDF & Email
Megosztás