Ez itt a SZEMBESZÉD, az új szem folyóirat és a Román Televízió Magyar Adásának közös műsora, melyben száliránnyal szemben fésüljük a társadalmi hétköznapokat.

Az erdélyi magyar humánértelmiség tagjai gyakran panaszkodnak arra, hogy a politikai elit nem veszi figyelembe szakmai javaslataikat. A társadalom felől ugyanakkor gyakran fogalmazódik meg az értelmiséggel szemben a kritika, hogy eltávolodott a tulajdonképpeni társadalmi problémáktól, közösségi szükségletektől. Mi áll ezeknek a kritikáknak a hátterében? Egyáltalán mit jelent ma értelmiséginek lenni?

 


Urmăriţi CONTRAVORBE, emisiunea comună a revistei noastre şi a emisiunii în limba maghiară a Televiziunii Române, în care ţesălăm cotidianul în răspăr.

Intelectualii maghiari din Transilvania se plâng adesea că elita politică nu le ia în seamă propunerile. În același timp, societatea le reproșează de multe ori că s-au îndepărtat de problemele sociale propriu-zise, de nevoile comunității. Ce se ascunde în spatele acestor critici? Ce înseamnă până la urmă să fii intelectual?

 

Print Friendly, PDF & Email
Megosztás
Avatar photo
Székely Örs
Cikkek: 34