Online beszélgetés és képzés a Közélet Iskolájával

Válság és szolidaritás az oktatásban – online beszélgetés

A járvány okozta átalakulások hatalmas mértékben érintették az oktatást, és ez által emberek millióit: otthonról dolgozó tanárok, kilakoltatott kollégisták, bizonytalan érettségizők, digitális eszközöket nélkülöző gyerekek, leterhelt szülők.

A beszélgetésből megtudhatod, hogy mi jelenti jelenleg a legnagyobb kihívást országszerte, és milyen szolidaritási szerveződések indultak el, hogy megoldást találjanak a válsághelyzetre. Kiderül az is, hogy hogyan lehet a segítségnyújtásba becsatlakozni és mi lenne jelenleg az állam és mi az önszerveződő csoportok vagy érdekvédők feladata.

Mikor? 2020. április 28. (kedd) 18:30-20:00

Hol? Az élő közvetítés linkjét a beszélgetés Facebook-eseményében fogják közzétenni és a Közélet Iskolája Facebook oldalán is.
Az esemény bárki számára nyitott és nem szükséges előre regisztrálni. A beszélgetést lehet csak hallgatni is, de lehetőség lesz hozzászólni és kérdéseket is feltenni.

Meghívott vendégek:
• Szarka Alexandra – Ablak a padra kampány
• Csernó Tibor – Hallgatói Szakszervezet
• Fehér Tibor Dániel – PDSZ – Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

Az eseménysorozat következő része:
2020. május 11. 18:30 Szegénység a koronavírus idején – online beszélgetés a Közélet Iskolájában

Online képzés csoportszervezésről

Egyedül még senki nem változtatta meg a világot. A társadalmi változásért küzdő szervezetek és mozgalmak alapegysége a közös célért dolgozó, demokratikusan működő csoport. A Közélet Iskolája képzésén megtanulhatod, hogyan szervezz te is ilyen csoportot.

A képzésen például a következő kérdésekre keresnek választ: Hogyan lesz egy jó ötletből közös ügyért dolgozó csoport? Hogyan alakítsunk ki demokratikus csoportműködést, amiben jó dolgozni? Hogyan toborozzunk és tartsunk meg új tagokat? Hogyan légy jó közösségi vezető?

Neked szól ez a képzés, ha van egy ötleted, és elindítanál egy csoportot, megújítanád a jelenlegi csoportod működését vagy meglévő csoportodba új tagokat szeretnél bevonni.

Jelentkezési határidő: május 10.

Részletes információk a Közélet Iskolája honlapján találhatóak.

Print Friendly, PDF & Email
Megosztás