Zavar, hogy kevés olyan élhető helyet találsz a városban, ahol családi programot szervezhetsz, biciklizhetsz, sportolhatsz a friss levegőn? Érdekel, hogy milyen várostervezési trendnek köszönhető Kolozsváron a központi zöldövezetek visszaszorulása, a parkok zsúfoltsága, az újabbnál újabb ingatlanok és lakóparkok szabályozatlan megjelenése a város különböző pontjain? Foglalkoztat, hogy az ingatlan-befektetők érdekei hogyan tesznek keresztbe a helyiek igényeinek?

Szívesen tájékozódnál arról, hogy miért nem vették figyelembe a kolozsváriaknak a Keleti Park kiépítésére vonatkozó szándékát, amelyet a 2017-es részvételi költségvetés keretei között egyértelműen kifejezésre juttattak? Kíváncsi vagy, ebben a kontextusban miért olyan értékes a Keleti Park 60 hektárnyi zöld övezete és gazdag élővilága?

Október 7-én, vasárnap, 14 órától szeretettel várunk mindenkit ebédre a Tóközi Park játszóterére, amely a 3. számú tó mellett található. A Keleti Park ügyét támogató adományokból készült meleg étel mellett az érdeklődőket zenével és jó hangulattal, a gyerekeket játszóházzal, arcfestéssel várjuk. Emellett a résztvevőknek alkalmuk lesz megismerni a Keleti Park történetét és jelenlegi helyzetét: a kolozsvári civil szervezetek tagjai a terület élővilágáról, a részvételi költségvetésről tartanak rövid előadásokat, illetve a helyiek ellenállásáról az ingatlan-befektetők érdekeivel szemben.

Az esemény Facebook-oldalát itt találod meg, a Keleti Parkról pedig bővebben az SOS Parcul Est és a Zona Verde Liberă oldalán olvashatsz.

Fotó: Gál Lálszó
Print Friendly, PDF & Email
Megosztás