Társadalomelméleti Nyári Egyetem Pécsett

A pécsi Kerényi Károly Szakkollégium idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját. Ünnepi programsorozatuk keretében 2018 augusztus 6-10. között 3 napos Nyári Egyetemet szerveznek. A rendezvény a 2016-ban tartott Az állam- és posztszocializmus kritikája nevű kolozsvári konferencia folytatása. A program elsődleges célja, hogy összekösse a magyarországi és külföldi, a társadalmi kérdésekről hasonlóan gondolkodó magyar szakkollégiumokat, tudományos műhelyeket, kutatócsoportokat. Résztvevő intézmények:
Láthatatlan Kollégium (Kolozsvár)
ProPhilosophia Szakkollégium (Kolozsvár)
– a szem (Kolozsvár)
Társadalomelméleti Kollégium (Budapest)
Mérei Ferenc Szakkollégium (Budapest)
Politikatörténeti Intézet, Társadalomelméleti Műhely (Budapest)
– A Város Mindenkié (Pécs, Budapest)
Kerényi Károly Szakkollégium (Pécs)

A szakkollégiumok és a műhelyek tagjai által tervezett előadások és programok számos diszciplína területéről érkeznek (pl.: közgazdaságtan, filozófia, politológia, szociológia, pedagógia, történelemtudomány, kultúratudományok, kritikai teológia, kritikai pszichológia, irodalom stb.). A különböző programoknak fontos a kritikai, emancipatorikus, politikai, társadalmi relevanciája. Az esemény négy napján konferencia szekciókra, szimpóziumokra, szakmai workshopokra,
szemináriumokra, panelbeszélgetésekre, városnéző sétára és filmvetítésekre is sor kerül. A szervezők és a résztvevő szemes szerkesztők minden érdeklődőt szívesen látnak a programokon.

A rendezvény részletes programja itt érhető el, a Facebook-esemény pedig itt.

A pécsi Társadalomelméleti Nyári Egyetem plakátja
Print Friendly, PDF & Email
Megosztás