55 kérdés a miniszoknyáról

Mi a miniszoknya? Egy jel vagy egy anyag? Nemi szimbólum vagy funkcionális dolog? A divat jele, az évszaké vagy a napszaké? Mikor és miért húznék fel miniszoknyát? Miért ne húznék fel miniszoknyát? Mi történne a miniszoknyával akkor, ha száz idegen közt lépkednék az utcán? Mi történne velem, ha beszállnék az ismerőseim autójába miniszoknyában? Mi történne velem, ha nem szállnék be, és éjszaka gyalogolnék miniszoknyában haza? Kellene valaminek történnie azon kívül, hogy az első esetben 5-10, a második esetben meg 30-40 perc alatt hazaérek?

Fotó: Bettina Rheims
Fotó: Bettina Rheims

Miért szállnék be egy autóba, amelyben öt férfi ül? Miért nem szállnék be ugyanebbe az autóba? Gyanús kellene legyen, hogyha öt férfi haza akar vinni? Öt ismerős… jobb öt ismerőssel egy autóban, mint száz idegennel az utcán?  Mi köze van egy miniszoknyának ahhoz, hogy esetleg jobban szeretnék autóval hazamenni, mint gyalog?

Miért dubios, ha beszállok öt ismerős férfi autójába este miniszoknyában? Mi van, ha öt ismerős el akar vinni hazáig este, amikor éppen miniszoknya van rajtam? Ki szerint dubios, és kire nézve az? Szerintem miért nem az? Dubios kellene legyen, hogy az ismerőseim hazavisznek? Dubios kellene legyen, hogy miniszoknya van rajtam este? Dubios kellene legyen, hogy miniszoknyában este kimegyek az utcára?

És ha az, akkor meg mi van? Kinek van joga megkérdőjelezni a személyem egy miniszoknya, öt ismerős és egy autó alapján? Kinek van joga megalázni engem, mert dubios vagyok? Kinek van joga megalázni, mert miniszoknya van rajtam este, és esetleg beszállok az ismerőseim kocsijába?

Ha már megaláztak, kinek van joga ezért még jobban megalázni? Hogyha megaláznak, az egy ruhadarab hibája? Hogyha megaláznak, az az én hibám? Hogyha megerőszakolnak, az az én hibám? Hogyha megerőszakolnak, az kinek a hibája? Mi történik velem azután? És mi történik azokkal, akik megaláztak, és megerőszakoltak? Mi köze az én megaláztatásomhoz száz idegennek az utcán? Mi köze az én megaláztatásomhoz az ismerőseimnek? Mi köze van az én megaláztatásomhoz öt ismerősnek és az ők ismerőseinek? Kinek van valami köze az általam elviselt erőszakhoz?

Hogyha megerőszakoltak, akkor gyanús vagyok? Azok, akik megerőszakoltak, gyanúsak? Mi az, hogy gyanús? Mi az, hogy dubios? Hogyha megerőszakoltak, elmondhatom valakinek? Kinek mondhatom el? Mit mondhatok és hogyan? Miért értheti meg valaki? Miért nem értheti meg valaki? Megérthető az erőszak?

Mit tesz velem a rendőrség? Mit tesz velem a bíróság? Mit tesz velem a média? Miért kell valakinek valamit tennie velem? Mit tesznek azokkal, akik erőszakot követtek el? Mit kellene nekem tennem azokkal, akik erőszakot követtek el rajtam?

Mit gondol száz idegen az utcán a rajtam elkövetett erőszakról? Kinek a véleménye fontos és hol? Miért fontos a vélemény? Mi a fontos, amikor megaláznak? Mi lehet fontos, amikor nemi erőszakról beszélünk? Egy miniszoknya például fontos?

Print Friendly, PDF & Email
Megosztás
Avatar photo
Ugron Nóra
Cikkek: 21